En İyi Su Markaları

En İyi Su Markaları Hangileri? Güvenilir 8 Su Markası

Yayımlanma Tarihi: 17 Haziran 2024

İnsan yaşamında hayati önem taşıyan su, içme suyu olarak kullanıldığında oldukça titiz davranılması gereken bir konudur. İçme suyunun pH değeri, vücudumuz üzerinde son derece etkilidir. Kaliteli içme suyu, insan sağlığına zarar verebilecek mikroorganizmaları, ağır metalleri ve kimyasalları içermez.

Renksiz, berrak ve kokusuz olan kaliteli içme suyunun içimi sert değil yumuşaktır. Suyun tadı söz konusu olduğunda ise piyasada yer alan kaliteli su markaları arasında bir rekabet ortaya çıkar. Her su markasının hedefi, tüketicisi için en iyi su markaları arasında yer almaktır. Bu listede yer alabilmek için de bazı kriterlerin sağlanması gerekir.

En kaliteli su markaları sağlık açısından iyisini sunmaktadır. Bu markalar suyun tüm tetkikleri ile seçilmektedir. Diğer yandan pH değeri yüksek su markaları, tüketicilerin sıklıkla tercih ettiği argümandır. Suyun akışkanlığını ve berraklığını pH değeri ile beraber görebiliriz. Bu da suyun kalitesini tüketicilere gösterir.

2024 Yılının En İyi Su Markaları Tavsiyesi

Su, insan yaşamında en temel ihtiyaçlarındandır. Vücudumuzun %60-70’i sudan oluştuğu için sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yeterli miktarda su tüketimine dikkat etmemiz gerekir. Bu aşamada herkesin aklına en iyi su markası hangisi? Sorusu gelir. En iyi damacana su 2024 markaları insan sağlığına ve ihtiyaçlarına uygun en iyi Ph seviyesini sunan 2024 yılının en iyi su markalarıdır. Peki 2024 yılının en iyi su hangisi olabilir?

Munzur Su

Tunceli Ovacık’ta karlarla kaplı olan dağlardan çıkarılan Munzur su, doğal mineralli kaynak suyudur. Bu su 8,45 pH değerine sahiptir. 1999 yılından günümüze kadar piyasada en iyi su markaları arasına girmeyi başaran Munzur su, yumuşak içimli içme sularındandır. PH seviyesi yüksek olduğu için pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Munzur Su

Tekir Doğal Kaynak Su 

Tekir İçecekler Grubu tarafından sunulan içme suyu, Niğde Ulukışla’da Şeker Pınarı bölgesindeki kaynaklardan elde edilir. Doğal Kaynak Suyu, doğal maden suyu ve gazoz üreticisi olan Tekir Grubu, “Tekir Doğal Kaynak Suyu” ve “Çamardı Doğal Kaynak Suyu” markalarını tüketici ile buluşturur. T En iyi su markaları içinde yer alan Tekir Doğal Kaynak Su 8,21 pH değerine sahiptir.

tekir doğal kaynak suyu

Atlantis Su

Toros dağlarından çıkan kaynak sulardan hazırlanan Atlantis su, kaliteli içme suyu ile kullanıcıları buluşturur. Bu suyu ilk kez tadacak kişiler, tadını diğer sulara göre farklı bulabilir. Bunun sebebi de Atlantis suyunun pH seviyesinin 8,03 olmasıdır. Sudan birkaç yudum aldıktan sonra tadına hemen alışabilirsiniz. En iyi su markaları listesinde yer alan Atlantis suyu tatmak ve analiz raporlarını incelemek için Atlantis Su, web sitesini inceleyebilirsiniz.

Atlantis Su

Taşkesti

En iyi su markaları listesinde ilk sıralarda olan Taşkesti berrak, renksiz, kokusuz ve tortusuz bir su sunar. Taşkesti Su Sağlık Bakanlığı tarafından “doğal mineralli su” kategorisinde tescil almış en iyi su markalarından biridir. Birçok tüketicinin en iyi su markası olarak değerlendirdiği Taşkesti suları, 8 pH değerine sahiptir.

taşkesti su

Javsu

Jandarma Asayiş Vakfını Destekleme A.Ş. kuruluşu Javsu, berrak bir su çeşididir.

Ankara, Kızılcahamam’dan çıkarılan en iyi su markaları arasına giren bu doğal kaynak suyunun, pH seviyesi 7,69 değerindedir. Paketleme ve ulaştırma konusunda da son derece titiz davranan Javsu, en kaliteli su kaynaklarından biridir. Doğal mineralli su arayanlar için Javsu, ideal bir seçimdir.

javsu

Sultan Su

En iyi su markaları listesinde bir diğer isim, Sultan markası sularıdır. Yüksek kar yağışı alan Uludağ’ın eteklerindeki yerleşim alanlarına 2070 metre mesafede bulunan doğal kaynaklardan çıkarılan Sultan su, kademeli filtreleme yapılarak; içimi rahat, sodyum diyeti için uygun bir su sunar. Sultan su 7,14 pH değerine sahiptir.

sultan su

Fuska Su

Uzun yıllardır piyasada rekabet içinde olan Fuska, Sapanca Bölgesinden çıkan kaynak sularından elde edilir. En iyi su markaları listesine girmeyi başaran Fuska’nın pH değeri 7,13’tür. Marmara Bölgesinde yer alan illerinde, bolca dağıtımı yapılan bu suyu, online olarak istediğiniz konumdan alma imkanı sunar. Analizler sonucuna göre; paketleme ve sterillik açısından tam puan alan su, kaliteli su markaları içinde yer alır. Özellikle bebekler için ideal pH seviyesine sahip bebek su, yine Fuska tarafından üretilir.

fuska su

Buzdağı Su

En iyi su markaları listesinde yer alan Buzdağı, yapılan analizler sonucunda oldukça iyi su üreten bir firma olarak belirlenmiştir. Hijyen koşullarına bakıldığında, sağlık için herhangi bir risk bulundurmayan Buzdağı suları, içme suyu olarak birçok tüketicinin ilk tercihidir.

buzdağı su

Buzdağı sularının analiz sonuçlarına göre pH değeri 7,1’dir. Bu değer, insan sağlığı için en ideal pH seviyesi olarak görülür. Doğal mineral içeren en kaliteli su Buzdağı suları, 17.3 Kalsiyum içermesiyle de çok sevilir.

En İyi Su Markaları Sıralaması

En iyi sağlıklı su markaları aşağıdaki gibidir. Bu markalar birçok aşamadan geçtikten sonra tercih edilmeye uygun olmuştur;

  • Buzdağı
  • Fuska
  • Sultan
  • Atlantis
  • Taşkesti
  • Munzur
  • Tekir Doğal Kaynak
  • Javsu

Su Markası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en temek etkenlerinden biri, yeterli kalitede içme suyu tüketmektir. Vücudunuz uzun süre susuz kalmamalıdır. İyi özelliklere sahip su tüketmeye de ayrıca özen göstermelisiniz. Bu sayede vücudun çalışma prensibini destekleyebilir ve ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz. En iyi su markaları tarafından kullanıma sunulan sular, vücudun ihtiyacı olan Ph seviyesine uygundur.

İdeal su tüketimi ile iç organların ve derinin sağlıklı olması sağlanabileceği gibi vücuttan toksik atıkların atılması, bağışıklık sisteminin korunması da desteklenir. Bu sebeple en iyi su markaları içinden seçim yaparken, suyun iyi olup olmadığını anlamak için göz önünde bulundurulması gereken bazı özellikler vardır. Bu özelliklerin su kalitesi üzerinde etkisi de çok yüksektir. Peki, en kaliteli su markası, hangi özellikleri taşımalıdır?

· Kaliteli su markası, Sağlık Bakanlığı’ndan üretim izni almış olmalı ve suyun etiketi üzerinde ruhsat numarası ve tarihi açıkça belirtilmelidir.

· Şişe ve kapak üzerinde suyun adı ve cinsi yazılı emniyet bandı bulunmalıdır.

· Kapakların üzerinde de suyun adı mutlaka yazmalıdır.

· Damacana üzerinde bulunan etiketlerde suyun adı ve su kaynağının yeri yazmalıdır.

· Damacanada suyun logosu kabartılmış halde yer almalıdır.

· Kapağın üzerinde üretim ve son kullanma tarihine yer verilmelidir. Üretim parti ve seri numarası yazmalıdır.

· Etiketlerde suyun analiz değerlerine eksiksiz şekilde yer verilmelidir.

· Suyun rengi berrak olmalı kesinlikle bulanık ya da yeşilimsi olmamalıdır.

· Damacananın kapağı hava ve su sızdırmamalıdır.

İçme suyu Ph değeri ne olmalıdır?

Doğada bulunan kaynak sularının pH değeri içerdiği maddelere göre birbirinden farklıdır. Kaliteli içme suyu 7 ila 8.5 arasında Ph değerine sahip olmalıdır.

En ideal içme suyu nasıl olmalı?

En ideal içme suyu, insan sağlığına zarar verebilecek mikroorganizmalardan, ağır metaller ve kimyasallardan arındırılmış olmalıdır. Kaliteli su berrak ve kokusuzdur. İçimi yumuşak olan ideal su, tat veren ya da kokuya sebep olabilecek yağlar ve fenoller içermez.

En iyi su hangisi?

En iyi su tercih ederken doğal kaynak olması ve pH değerine muhakkak bakılmalıdır. Ayrıca doğal kaynak suyu her zaman tüketilmesi daha kolay olur. En iyi içme suyu için Tekir Doğal Kaynak Su tercih edilebilir. Diğer su markaları da bunlara sırasıyla dahil olabilir.

bülten

Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen üye olunuz.

Editör

Sena, Nexxco Digital kurucu ortağı. 7 yıldır İçerik sektöründe hizmet vermekte. LinkedIn'e 1 yıldır düzenli içerik üretiyor ve LinkedIn Influencerlığı yapıyor. Şimdilerde ise İçerik Pazarlama üzerine kendini geliştirmekle meşgul. SEO içerik yazımında tecrübeli ayrıca yapay zeka ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor.